Verjamem v ljudi in njihov razvoj.

  • Sem Marta Jenko, profesorica pedagogike in psihoanalitična psihoterapevtka z nazivom Združenja psihoterapevtov Slovenije.
  • Po zaključenem študiju na Filozofski fakulteti v Ljubljani sem bila daljše obdobje zaposlena v šolstvu. Leta 2000 sem se vključila v podiplomsko izobraževanje iz analitične psihoterapije in ga zaključila leta 2008.
  • Skupinsko osebno izkušnjo sem izpeljala v daljšem kontinuiranem procesu pri dr. Eduardu Kleinu in ga leta kasneje nadgradila z individualno osebno izkušnjo pri dr. Ilze Rojnik.
  • Dolgi edukativni supervizijski procesi v prvem obdobju mojega profesionalnega udejstvovanja so obsegali naslednja področja: kratka dinamska psihoterapija, razvojno analitična psihoterapija, psihoterapija težjih patologij, psihoanaliza.
  • Individualno psihoterapijo odraslih nadgrajujem od leta 2008, ko sem v Ljubljani začela z zasebno psihoterapevtsko prakso. Ves čas aktivnega psihoterapevtskega udejstvovanja redno superviziram in interviziram svoje delo.
  • Posebni doprinos v širini in globini psihoterapevtskega strokovnega napredka mi predstavlja sodelovanje s priznano mednarodno inštitucijo, ki izobražuje psihoterapevte na več ravneh. To je dragocena priložnost prenašanja psihoterapevtskega znanja in izkušenj na nove generacije psihoterapevtov.
  • V svoji zasebni praksi delam z ljudmi, ki jim je težko, ker jih je življenje pustilo na cedilu. Želijo spoznavati sebe, napredovati, razvijati svojo osebnost in polno živeti. Mnogim uspe.
  • Pripadam analitičnim psihoterapevtskim modalitetam in verjamem, da korenine našega mišljenja, vedenja, doživljanja segajo daleč v otroštvo, kjer smo oblikovali svojo osebnost in ponotranjili vzorce, ki nas vodijo tudi v odraslem življenju.
  • Sem članica Slovenskega združenja za psihoterapijo in svetovanje ter članica Slovenskega društva za skupinsko analizo.

Poezija življenja

Fotografije, ki vas spremljajo na tej spletni strani, sem posnela v zadnjih letih na »vandranjih«, ki so zame iskanja posebne vrste. Nedotaknjena narava in otoki urbanega sveta so kraji, kjer lahko hodim ure in ure. Nimam posebnega cilja, ne vem točno zakaj. Hodim in razmišljam.

Mene pa je fotografirala prijateljica Lea Demšar.

Antera, Marta Jenko, s.p.

Vzpostavite stik